Akcia: Zľava 25% na skvelý dokumentárny román Vrahovia mesiaca kvetov, ktorý sa stal predlohou pre pripravovaný film v hlavnej úlohe s Leonardom Di Capriom

Milionársky indiánsky kmeň, séria nevysvetliteľných vrážd a prvý veľký prípad americkej FBI. Je to trochu western a trochu triler, no predovšetkým skvelý dokumentárny román, ktorého jadro tvoria dve tekutiny – ropa a krv.

Amerika sa s pôvodnými obyvateľmi veľmi nemaznala. Ak ich odsunuli kamsi na okraj, bol to ešte ten lepší prípad. Taký osud postretol aj kmeň Osagov, ktorému sa ušlo drsné a neúrodné územie na severe Oklahomy. Zrazu sa však ukázalo, že táto bezcenná zem ukrýva obrovské bohatstvo – ropu! Začiatkom 20. storočia sa z osažských Indiánov stali najbohatších ľudí na svete. Skutoční milionári! Ich mestá rozkvitali a neslýchané bohatstvo vyvolalo patričnú pozornosť. Niečo také sa totiž na tomto svete len tak neodpúšťa!
David Grann napísal fascinujúcu knižku Vrahovia mesiaca kvetov, v ktorej prezradí, ako sa k ohromne bohatým Osagom postavili bieli Američania. Po objavení ropy sa totiž nezačala len zlatá horúčka, ale aj nevysvetliteľná séria vrážd. Tento komplikovaný prípad sa usilovala vyriešiť novovzniknutá FBI na čele s legendárnym Edgarom J. Hooverom, no aj tí najlepší agenti ľahko uviazli v neprehľadnej sieti korupcie, strachu a násilia, ktorá prerástla celou osažskou rezerváciou.

Americký bestseller Vrahovia mesiaca kvetov sa stal predlohou pripravovaného filmu svetoznámeho režiséra Martina Scorseseho v hlavnej úlohe s Leonardom Di Capriom, ktorého premiéra je naplánovaná na rok 2021.

POZRIEŤ PONUKU

 

 

 

 

Zdroj: Ilustračný obrázok, anotácia a akciová ponuka: martinus.sk